Elektronske ograje

Izbirajte med našo ponudbo elektronskih ograj za male, srednje in velike pasme psov in imejte svojega hišnega ljubljenčka v za to določenem prostoru. Elektronske ograje si lahko predstavljate kot nevidno ograjo, ki bo zanesljivo zaščitila vaše gredice in preprečila, da bi pes pobegnil iz domačega ozemlja, ne da bi pri tem izgubil svobodo gibanja.

Kako delujejo elektronske ograje?

Elektronska ograja je sestavljena iz postaje, ki mora biti vedno priklopljena v omrežje, antenske žice in ovratnice, ki jo ima pes na vratu in deluje kot sprejemnik. Antensko žico lahko vgradite v tla, na steno, na leseno ali plastično ograjo itd. Če se vaš pes približa omenjeni meji, ga opozori zvočni signal. Ko nato preseže nastavljeno mejo, pride do vibracije, ki za psa ni boleča, je pa neprijetna. Vaš pes bo zelo hitro razumel zaporedje posameznih korakov in se bo želel izogniti vibracijam. Zato bi raje ostal na območju, omejenem s tako imenovano "nevidno ograjo".

Kako izbrati elektronsko ograjo?

Priporočamo izbiro elektronske ograje glede na velikost psa (zelo majhne sprejemnike bodo cenili tudi lastniki mačk) in glede na zahtevane tehnične parametre. Ograje se razlikujejo predvsem po možnostih napajanja (za baterije ali polnilne sprejemnike), dolžini žice v paketu in prerezu žice. Pri nakupu morate tudi vedeti, ali bo zadostovala ograja samo z vodoodpornim sprejemnikom ali pa boste potrebovali tudi vodotesen sprejemnik. Pri nekaterih ograjah je možno nastaviti tudi jakost impulza na sprejemniku, ki jo priporočamo, izberite glede na velikost in temperament vašega psa. Če kupite drug sprejemnik, lahko uporabite elektronsko ograjo za več psov hkrati.

Elektronska ograja preprečuje, da bi vaš pes pobegnil z vrta, kopal pod ograjo luknjo, skakal čez ograjo, uničil gredice itd. Enostavno držite psa v prostoru, ki ga določite, zahvaljujoč temu revolucionarnemu pripomočku za usposabljanje.

Potrebujete nasvet pri izbiri ovratnice?

Opravičujemo se za nevšečnosti.

Poiskusite ponovno poiskati